Кметът на Ардино инж. Изет Шабан награди инициативни млади творци

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан награди възпитаниците на школата по Изобразително изкуство към ЦПЛР - ОДК - ДжеренСарахмедова, Ебру Делиюсеин, Айлин Осман и студентите от специалността „Графичен дизайн“ в Пловдивския университет Севги Карахасан и АйсуКарабекирова, които преобразиха в красива композиция 68-те стълби, свързващи улиците „Бели брези“ и „София“ в централната част на града. Заедно с тях бе и Метин Мустафов, един от инициаторите на „Цветните стълби“.

Кметът Изет Шабан благодари на младите творци за проявената инициативност. „Един от основните приоритети на община Ардино е реализирането на граждански инициативи и възможността гражданите да участват активно в управлението на  общината. Ние ще подкрепим всяка идея за подобряване на облика на града и населените места. По този начин се осъществява една непрекъсната линия между местната власт и хората, за да можем всички заедно с взаимни усилия да подобрим средата на живеене и обновяване на град Ардино и общината“, заяви Изет Шабан. Той изрази надежда, че младите творци ще продължат с инициативата си, като изрисуват и стълбите, водещи към сградата на Общинския музей.

Те от своя страна заявиха, че винаги ще се включват във всякакви инициативи, които биха подобрили облика на града и не само.

Припомняме, че инициативата „Цветни стълби“е една от идеите, които са реализирани от бланката в социалната страница на община Ардино „Ръка за ръка за Ардино“. Предложението е направено от Метин Мустафов (Матьо) и ЦПЛР-ОДК. „Цветните стълби“ са украсени по рисунката на 11-годишната Хана Йорданова от Ардино.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини