Спортен полумаратон за купата на кмета на Община Ардино на 12 август

В рамките на третото издание на „Дните на Ардино“ 2023 община Ардино организира спортен полумаратон „Ардино -Дяволски мост-Ардино“ за купата на кмета на Община Ардино. Надпреварата ще се проведе на 12 август (събота) от 09:30 часа по пътя гр. Ардино – м. Дяволски мост. Стартът ще се даде в центъра на Ардино, след две обиколки (център – ул. „Родопи“ – ул. „Бели брези“ – център) ще се продължи по маршрута Ардино – Дяволски мост и връщане към центъра на Ардино, финала ще бъде  на стартовата линия.

В полумаратона се предвижда участието на състезатели от страната и от чужбина. Целта на полумаратонското състезание е да се утвърди здравословен начин на живот, опознаването на географските и исторически забележителности на територията на община Ардино, както и участие в останалите дейности по програмата за „Дните на Ардино“ с мотото „Ръка за Ръка за Ардино“.

Надпреварата ще се проведе в следните възрастови групи: юноши и девойки от 14 до 18 години, мъже и жени над 18 години без определена горна граница. Всички състезатели, участващи в състезанието, попълват формуляр за регистрация, за да получат своя стартов номер. Състезател без стартов номер няма да бъде допуснат за участие в състезанието. Всички участници пробягали трасето на полумаратона ще получат медали за участие. За класиране на първите три места във всяка възрастова група ще бъдат връчени купи и парични награди.

Регистрация за участие в спортния маратон може да направите на емайл ardino@abv.bg или в отдел „Образование, спорт и култура“ на телефон: 0886 441 092. Крайният срок за записване е до 10 август (четвъртък).

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини