Един месец до старта на третото издание на „Дните на Ардино“ 2023

Остава точно един месец до началото на третото издание на „Дните на Ардино“ 2023 под мотото „Ръка за ръка за Ардино“. Проявите под патронажа на  кмета на община Ардино инж. Изет Шабан започват официално на 7 август (понеделник) и ще продължат до 13 август (неделя). Едноседмичната празнична програма е наситена с изключително разнообразни културни, образователни, спортни и кулинарни събития. Предвидени са още лунапарк и различни увеселителни игри. За поредна година ще се проведе Фестивалът на чистите храни от Родопите, който ще представи продукти на местни и регионални производители на млечни изделия, мед, билки и др.

Кулминацията в тазгодишното издание на „Дните на Ардино“ са концертите на популярните поп-фолк изпълнителки Глория и Десислава. Те ще забавляват публиката в Ардино на 11 и 12 август (петък и събота).

В рамките на „Дните на Ардино“ официално ще бъдат открити обновения общински пазар, реконструирания стадион „Юнак“, единствения Музей на тютюна в България и реновираната Барутчийница. В салона на читалището ще бъде прожектиран документален филм посветен на живота и дейността на големия приятел на България и основател на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк. Ще се проведе спортен полумаратон „Ардино – Дяволски мост - Ардино“ за купата на кмета на община Ардино и областен турнир по шахмат.

Дните на Ардино ще приключи с традиционния мевлид за здраве и берекет в местността „Карапънар“ (Трите чучура) край село Правдолюб.

Цялата програма на „Дните на Ардино 2022“ по дати и часове можете да видите на сайта на община Ардино www.ardino.bg, страницата на Община Ардино и Ръка за ръка за Ардино в социалната мрежа Facebook.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини