Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Кърджали с национално признание

На специална церемония в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в София бяха връчени първите годишни награди за пътна безопасност. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), организирана с подкрепата на БТА. В Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29 юни, бяха отличени областни комисии, работещи по темата, областни дирекции на Министерството на вътрешните работи, общини, регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“, училища и детски градини. Целта е да се отличат регионални и местни дейности, реализирани в подкрепа на подобряването на безопасността и намаляването на жертвите и ранените по пътищата.

Сред официалните гости на събитието бяха председателят на ДАБДП Малина Крумова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

В първите годишни награди „Инициативи в подкрепа на безопасност на движението по пътищата“ бяха отличени най-активните администрации и организации за принос към БДП в няколко категории.

Областните комисии по безопасност на движението по пътищата са колективни структури, които обединяват ресурсите и усилията на институции и организации с компетенции по безопасност на движението по пътищата на областно ниво.

В категория „Активна областна политика по безопасност на движението по пътищата“ със специални грамоти бяха отличени областните комисии по безопасност на движението по пътищата в няколко области, сред които и комисията в област Кърджали.

Грамотата беше получена от инж. Катя Димова – секретар на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Кърджали.

Това съобщиха от Пресслужбата на Областна администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини