Поли и Стейси от Кърджали със свои картини в изложба в столицата

    Паулина Карачомакова и Станислава Ламбова участват със свои картини в благотворителна изложба под надслов „Минало и бъдеще“, открита в София в последните дни на юни. Организатори са Сдружение „Операция: Плюшено Мече“ чрез тяхната менторска програма „Скритите таланти на България“, с която подпомагат даровити деца и младежи в обучението им.

    В изложбата, освен творбите на двете кърджалийки, бяха включени произведенията на още 6 младежи от цялата страна. Вернисажът се състоя в залата на „+ това“ на ул. „Марин Дринов“ 30. Събитието бе открито с музикални изпълнения на младия китарист Мариан Аврамов, а след това кратко приветствие поднесе основателят и изпълнителен директор на фондацията Михаела Стойкова. Изложбата бе посетена от много жители и гости на столицата – любители и ценители на изобразителното изкуство, както и представители на бизнеса. Творбите на нашите момичета бяха високо оценени от публиката и мнозина си закупиха техни репродукции. Събитието бе отразено в новините на БНТ, където Паулина споделя, че в своето развитие като творец и художник се е вдъхновила от своята майка – поетесата и автор на детска литература Божидара Ангелова, позната още и като Леля Приказка. Събраните средства от продажбата на картините и техните принтове ще бъдат дарени за обучение и уроци на младите художници.

    Припомняме, че момичетата са бивши ученички от СУ „Отец Паисий“ – Кърджали, и възпитанички на художничката и галерист Пенка Атанасова. В момента са студентки в специалности, свързани с изкуствата. Паулина изучава „Графичен дизайн и фотография“ в Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство  (АМТИИ) в Пловдив, а Станислава учи „Уеб дизайн“ в Нов български университет (НБУ) – София. И двете са стипендиантки на менторската програма „Скритите таланти на България“ на Сдружение „Операция: Плюшено Мече“.

    Теодора ТЕНЕВА

    Снимки:

    Станислава и Паулина - водеща

    Паулина с картината си

    Станислава сред своите творби

    Организаторите от Сдружение „Операция: Плюшено Мече“

    Паулина и Станслава сред другите млади художници

    Посетителите 1 и 2

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини