Деца от Центрове за настаняване от семеен тип и хора със зрителни увреждания се обучаваха по безопасно движение в Кърджали

Инициативата на сектор „Пътна полиция“ е посветена на 29 юни – Ден на безопасността на движението по пътищата

                25 деца потребители на социални услуги в Центрове за настаняване от семеен тип на територията на община Кърджали и обитатели на Центъра за социална рехабилитация и интерграция на хора със зрителни увреждания се включиха в обучение по пътна безопасност в Кърджали днес. Откритият урок се проведе днес на специално оборудвана площадка по пътна безопасност в ОУ „Климент Охридски“ в града. Инспектор Вили Бонина от сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Кърджали обърна специално внимание на безопасното пресичане на пешеходна пътека и на светофарна уредба. Освен теоретичната част децата практически приложиха правилата заедно със служителката на Пътна полиция. В занятието бяха включени и правилата за безопасно пътуване в автомобил с фокус върху използването на обезопасителни колани. Инспектор Бонина получи специална благодарност от хората със зрителни увреждания, участвали в обучението, за топлото отношение и полезната информация.  

              Инициативата е посветена на 29 юни - Ден на безопасността на движението по пътищата, обявен с решение на Министерския съвет през 2019 година.

            Това съобщиха от   Регионален пресцентър на МВР-Кърджали       

      

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини