Фанфарният оркестър и Първия ученически гвардейски отряд при Езиковата гимназия в Кърджали на турне

Фанфарният оркестър и Първия ученически гвардейски отряд от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали преминаха с тържествени дефилета из главните улици на черноморските ни градове, а пред жителите и гостите, събрали се на площадите, изнесоха кратка концертна програма.

Фанфарният оркестър при ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, изпълни осем музикални произведения – маршове и хора. Програмата на Първия ученически гвардейски отряд се състоеше от тържествено дефиле, което премина под звуците на фанфарния оркестър и  включваше художествени комбинации със саби и знамена. Беше представен още авторски танц върху музика на група „Епизод“ – „На прощаване“.

В Бургас гвардейците и участниците от фанфарния оркестър от Кърджали се срещнаха с IV ученически гвардейски отряд и II духов оркестър при ПГЕЕ „К. Фотинов“, гр. Бургас, които също се включиха в шествието. Двата гвардейски отряда обмениха идеи и си пожелаха бъдещи изяви заедно.

Представителните блокове на Езиковата гимназия бяха приветствани топло и с възхищение от жителите и гостите на градовете, а общинската им управа се беше погрижила за добрата организация на концертите. Учениците от Езиковата получиха подаръци от кметовете, а ботевци им подариха албумът „Историческите паметници на Кърджали“.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини