Изключителен успех от дебютното участие на англоезичните ботевци в Международното състезание по четене на английски език

От десетилетия Езиковата гимназия в град Кърджали е без конкуренция при участията си в международни и национални състезания и олимпиади по английски език. Възпитаниците на училището винаги заемат челните позиции в лингвистичните надпревари и със своите постижения доказват отличната си чуждоезикова подготовка, която е показател за професионализма на техните учители.

Международното състезание „Аз мога да чета на английски език“, в което се включиха възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“, се провежда за първа година и е организирано от ОПТИМА (Българска асоциация за качествени езикови услуги). Независимо, че участието им е дебют, те се представиха отлично и отново защитиха името на Гимназията.

Силната конкуренция на участници от престижни езикови училища от страната и извън нея успяха да преборят Берна Юсеин от VIII А клас и Елисавета Добрева от IX В клас, които са победители съответно за нива B1 и B2. Двете финалистки, справили се отлично с това езиково предизвикателство, бяха наградени на официална церемония в Техническия университет в град София.

Достойно е представянето и на останалите участници в състезанието, които бяха поздравени за успеха от госпожа Даниела Павлова – директор на ЕГ „Христо Ботев“, и господин Динко Георгиев, учител по английски език и организатор на състезанието в училище. 30 ученици получиха сертификат за ниво B1, a 16 – за ниво B2.

Гордеем се с постиженията на нашите възпитаници и им пожелаваме успех и занапред!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини