Спецсилите ни демонстрират способности на Stealth Dagger - 23

Министър-председателят Николай Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев ще присъстват утре на деня за демонстрация на способности на учението на Специалните сили на Българската армия Stealth Dagger - 23. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО).

Демонстрацията ще се състои на специализирания учебно-тренировъчен комплекс „Црънча“. Ще бъдат демонстрирани способности, свързани с изпълнение на основните мисии на Силите за специални операции.

В рамките на тактико-специалното учение Stealth Dagger - 23 се оценяват бойните способности на тактическа група за специални операции по стандартите на Съюзното командване на НАТО по операциите. Тактическата група за специални операции е от състава на формирование от усилените Сили за отговор на НАТО.

Сертификационното учение е в периода 19 - 30 юни, на територията на Централна и Източна България и основните тренировъчни центрове на Специалните сили. В него участват формирования, сили и средства от състава на Съвместното командване на специалните операции, летателни средства, екипажи и инженерно-технически състав от Военновъздушните сили, както и формирования и щабен личен състав от Специалните сили на САЩ и Специалните сили на Румъния.

На деня за демонстрация на способности ще присъства също началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Поканени са още министри от кабинета, народни представители от 49-ото Народно събрание, командирът на Командването на Специалните операции на НАТО генерал-лейтенант Антонио Флетчър, командирите на командванията за специални операции на САЩ в Европа, Полша, Румъния и Италия, висши офицери.

Миналата година демонстрациите включваха парашутни скокове от голяма височина, чиято цел е прехвърляне на взвод от Специалните сили по способа високо отваряне и прелитане с парашутна система RA-1 и по способа незабавно разтваряне на парашут с контейнер.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини