Ученици от Ардино за поредна година станаха национални шампиони по тенис на маса

Отборът на Иновативно Средно Училище „Васил Левски“ - Ардино за поредна година стана републикански шампион на България по тенис на маса във възрастовата група 8-10 клас. Финалният национален етап на Ученически игри 2022/2023 г. се проведе през уикенда в Ямбол. До тази фаза стигнаха 10 отбора от страната. След оспорван финал шампионската купа извоюваха младите надежди на училището в Ардино, водени от учителя по физическо възпитание и спорт Бейхан Емин. На второ място се класира отборът на Попово.

В индивидуалната надпревара състезателката на СУ „Васил Левски“ Сиделя Мутлу за поредна година спечели шампионската титла. Във финалната среща тя победи Веда Ниязиева от тима на Попово с 3:1.

Фунда Ибрямова се окичи с бронзовите медали. Сечил Фейзулова се класира на престижното 5-то място, след като загуби драматично с 2:3 на четвъртфиналите от състезателката на Попово.

Отборът на СУ „Васил Левски“, които представиха не само Ардино, а и област Кърджали, игра в състав: Сиделя Мутлу, Фунда Ибрямова и Сечил Фейзулова. Златната купа бе връчена на директора на ИСУ „Васил Левски“ Аника Петрова. Тя поздрави учениците и техния треньор за достойното им представяне.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини