Ученици „осъдиха“ водач на автомобил, употребил наркотични вещества на наказание „лишаване от свобода“

В днешното последно за годината занятие по програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ в представения пред съученици симулативен процес на тема управление на МПС след употреба на наркотици, съдебният състав, включващ ученици от 9-ти „а“ клас от СУ „Васил Левски“ – Ардино, преминали обучението, призна за виновен водач на автомобил, употребил наркотични вещества и му наложи условно наказание „лишаване от свобода“ от 1 година и 6 месеца, глоба 800 лв. и наказание „лишаване от правоуправление“ за срок от 2 години. 

Заключителната среща с Районен съд – Ардино премина при много голям интерес и поради личните впечатления за състоянието на водач, употребил алкохол или наркотици, придобити от учениците при демонстрацията на експерименталните алкочила, за които същите споделиха усещане на главоболие, дезориентация, невъзможност за координиране на действията и крайниците, несигурност, грешна преценка на пространството. 

Преди произнасянето на присъдата от съдебния състав, деветокласниците гласуваха „за“ и „против“ осъждането на подсъдимия и зададоха множество въпроси във връзка със защитата на подсъдимото лице и преценката на събраните по делото доказателства.

Удостоверение от Висшия съдебен съвет и  подарък – флаш - памет получи всеки ученик за участието си по Образователната програма.

Христина Русева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини