Смоленчанинът Венцислав Костадинов победи на Риболовния фест на Дяволския мост

    Поредното издание на традиционния Риболовен фест на река Арда при Дяволския мост събра над 50 участници от София, Пловдив, Смолян, Асеновград, Кърджали, Момчилград, Крумовград и Ардино. Състезанието се проведе под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи – деца и юноши, жени и мъже. След тричасова надпревара на първо място при мъжете се класира Венцислав Костадинов от Смолян. 36-годишният смолянчанин бе над всички в улова на речна риба. На въдицата си той закачи 1.515 кг риба.На второ място се класира Любомир Димитров, който извади 0.560 кг риба от водите на река Арда, а трети е Севгин Якубов  с 0,380 кг, и двамата от Ардино.

    „За трети път участвам в състезанието. През 2021 година отново бях победител. Имах късмет при жребия и ми се падна хубав сектор.Използвах за стръв френско хлебче и успях да уловя над 1,500 кг риба от вида скобар. Поздравявам организаторите на състезанието за перфектните условия“, заяви победителят от Смолян.

    Първенец при жените е Светла Мавриду от София. След нея се нареди Нерхан Али, а трета е Нарин Чобанова, и двете от Ардино.При децата и юношите победител стана 9-годишният Денислав Евгениев от Бял извор. На  второ място се нареди Джем Сюлейман, също от Бял извор. Трети е Георги Стоянов от Кърджали.

    Призът за „Най-малка уловена риба“ отиде при 6-годишният Айтач Али от Ардино, който бе дошъл заедно с баща си.Наградата за „Най-голяма уловена риба‘ получи Венцислав Костадинов.8-годишният Каан Чобанов от Ардино получи приза за  „карък“ на състезанието.

    Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан благодари на всички участници в състезанието.Пожелаим здраве и многобъдещи успехи. Присъстващите на риболовния фест бяха запознати с Програмата за „Дните на Ардино 2023“, които ще се проведат от 7 до 13 август. В рамките на „Дните на Ардино“ предстои откриването на Музей на тютюна, дигитално-иновативно представяне на Старата барутчийница, както и изграждане на наблюдателен пункт (кът за отдих) за туристите на уникалните меандри на река Арда, които се намират на южниясклон на яз. „Кърджали” попътямеждуселатаРибарци и СтарЧитак.

    Призьорите бяха възнаградени за усилията си с грамоти и предметни награди. Те бяха връчени от зам.кмета на община Ардино Неджми Мюмюнходжов, народният представител инж. Павлин Кръстев, който бе сред участниците в състезанието и председателят на Ловно-рибарско сдружение „Бели брези” ШахинБайрямов.

    За доброто настроение на присъстващите на риболовния фест се погрижи талантливият ардински музикант Ергюн Мюмюнов.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини