Пенсионер блъска на паркинг в центъра на Кърджали жена и бяга, получава 8 месеца затвор условно

Пенсионер от Кърджали блъска жена на паркинг в центъра на Кърджали и  бяга,като получава 8 месеца затвор условно. Книжката му е на трупчета за 3 месеца.Това постанови състав на Окръжния съд в Кърджали.

  Инцидентът става през 2021 г. Пенсионерът А.Д.А. е паркирал автомобила си на паркинга на площад”Освобождение” в 10 ч.сутринта. След приключване на делови дела той вади колата си на заден ход със скорост от  4,7 км/ч. Блъска пешеходката И.Т.Б.,като ударът е в лявото бедро. Тя пада. Пенсионерът напуска мястото на произшествието без да уведоми за инцидента Пътна полиция. Пострадалата вика дъщеря си,която я води в болницата. Установяват счупване на раменна кост.

 Беглецът е издирен и му е връчен акт. Води се разследване за нанасяне на средна телесна повреда по небрежност.Районният съд в Кърджали постановява една година затвор условно с три години изпитателен срок. Книжката се отнема за 3 м. Подсъдимия трябва да заплати и разноските на ОД на МВР-Кърджали. Окръжният съд в Кърджали редуцира наказанието до 8 месеца затвор условно с три години изпитателен срок.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини