РУ-Кирково организира състезание с ученици по майсторско колоездене

Състезание по колоездене, организирано от РУ-Кирково съвместно сОбщина Кирково, се проведе днес на площада в селото. 39състезатели от 7 училища на територията на общинатарешаваха тест и показаха отлична теоретична подготовка и знания върху Закона за движението по пътищата . Във втория етап от състезанието колоездачите заобикаляха 5 конуса зигзагообразно, пренасяха чаша с вода, демонстрираха майсторско движение през тесни тунели и улей, показаха добри умения при хвърляне на малка плътна топка в цел и указване на извършваните маневри пред пешеходна пътека.

            На първо място се класира отборът на ОУ “Иван Вазов” в село Чакаларово, на второ -СУ „Отец Паисий“  в Кирково, а на трето - ОУ “Васил Левски” в село Тихомир.

В индивидуалната надпревара най-добре се представи Алекс  Великов от СУ“Отец Паисий“-Кирково, следван от Десислава Календжиева отот СУ „Иван Вазов”- Чакаларово, а на трето място се нареди Митко  Тодоров от ОУ “Васил Левски”- Дрангово.

Отборите победители бяха наградени с купи, медали и  предметни награди, а всички участници в състезанието получиха шапки, тениски и раници.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини