Изпълнители от Дома на културата с успешно участие в музикалния конкурс "Милчо Петров"

Изображение 1 от 2

    В този изпълнен с интересни музикални събития юбилеен за Дом на културата сезон, имаме удоволствието да поднесем на кърджалийската общественост още една вълнуваща новина, свързана с изяви на ученици от Школата по изкуства.

    Съвсем наскоро, буквално преди ден, на 4.06.ученици от класовете по пиано на Хр. Мачикян и Д. Чавдарова участваха в 23-тия национален музикален конкурс „Милчо Петров“, който се проведе в Пловдив в читалище „ШаломАлейхем – 1945г.“  и в който взеха участие  над сто деца от цялата страна. Конкурсът бе председателстван от проф. доктор Р. Смилков, а членове бяха гл.асистент доктор М. Митева и Дарина Кантарджиева. Участниците бяха разпределени в различни възрастови групи, като най-голям бе броят на пианистите – около 80 деца. Освен  индивидуалните изпълнения, голям интерес предизвикаха и дуетните участия,  много добро бе представянето на акордеонистите, изпълнителите на класическа китара, цигуларите, а тази година специалната награда бе присъдена на млад изпълнител на ударни инструменти.

    Изключително вълнуващ за нас бе фактът, че  нашите ученици бяха високо оценени от журито и всички се прибрахме с дипломи и награди. Поощрителни награди  получиха Азра Исмаил и Нилда Бекир от класа на Хр. Мачикян. Втора награда бе присъдена на Мирай Исмаил от класа на Д. Чавдарова и на Емир Хайрула от класа на Хр. Мачикян. Имаме и първа награда – неин носител е ИремМоллахасан, с преподавател Д. Чавдарова. За наша голяма радост диплом получи и Школата по изкуства за доброто си представяне и бяхме лично поздравени от журито.

    Впечатлени сме от добрата организация на това значимо музикално събитие, благодарение на което имахме възможност да чуем и видим  една наистина  богата палитра от музикални изпълнения, както и да станем достойна част от нея с нашите ентусиазирани малки участници от Школа по изкуствата към Дом на културата – гр. Кърджали.  От все сърце благодарим за топлия прием и добрата организация на домакините  на този музикален конкурс и в частност на секретаря на читалище „ШаломАлейхем – 1945г.“ г-жа С. Гъделева.

    За нас това участие бе една значима стъпка напред по пътя на музикалното изкуство, към което приобщаваме с много любов своите ученици от Школа по изкуствата и се надяваме също така да бъде и голям стимул за още участия в престижни музикални форуми и изяви.

    Това съобщиха от ръководството на Дома на културата.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини