Учениците и учителите на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ почетоха паметта на своя патрон

Пред величието на Ботев стоим смълчани! Не само заради саможертвата! Не само заради гениалната поезия и острата публицистика, но и заради онова хъшовско, непокорно и непокоримо, което Ботев носи у себе си.

На втори юни възпитаниците и колективът на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ се преклониха пред святото дело на великия български поет и революционер Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Под звуците на Ботевия марш фанфарният оркестър откри тържеството пред паметника на патрона на Гимназията.Гвардейският отряд се подреди в почетен шпалир, а гостите на празника и гвардейци поднесоха венци в знак на признателност. Ученици от VIII клас рецитираха вълнуващи стихове от Ботев и за Ботев, като припомниха на всички, че да си възпитаник на Езиковата гимназия „Христо Ботев” е гордост, отговорност и самочувствие. Госпожа Даниела Павлова – директор на Гимназията, прочете пламенно слово. Тържеството уважиха инж. Катя Митовска – заместник-кмет на Община Кърджали, госпожа Мария Кирекчиева – старши експерт в Областна администрация и госпожа Даниела Апостолова – старши експерт в Регионално управление на образованието, гр. Кърджали.

Инициативите, посветени на патронния празник, започнаха още на 30 май с представяне на албум „Историческите паметници на Кърджали“ и провеждане на приятелска среща със спомоществователи, ръководители, бивши и настоящи участници на Първия ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали. През следващите два дни участниците по програма „Занимания по интереси“ представиха своите умения, придобити по време на учебната година. Членовете на клуб „Занаятчийска работилница“ с ръководител госпожа Мария Митрева се превъплътиха вгерои статуи и зарадваха децата в Градската градина на Кърджали. Под ръководството на госпожа Надежда Карагьозова участниците от клуб „Публична реч“ подготвиха и излъчиха радиопредаване за празника на Гимназията. В турнир по плуване, проведен в закрития басейн на ЕГ „Христо Ботев“, младежи от различни училища в град Кърджали премериха сили. Във фоайето на училището се състоя изложба на картини с техника „Декупаж“ от клуб „Арт занимания“ с ръководител Ширин Хаджиева, а членовете на клуб „Изследвай и твори“и техният ръководител Диана Георгиева представиха електронна книга. Литературно четене проведоха членовете на клуб „Добродетели“, ръководен от госпожа Емилия Владева, а възпитаниците на госпожа Таня Маровска се бяха подготвили с театрална постановка на английски език - „ТV competition“, която е по изцяло техен сценарий. Те впечатлиха всички присъстващи в актовата зала на училището с отличното владеене на английски език.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини