Потомци на Освободителите на Кърджали ще се поклонят пред Монумента, идва голяма делегация от Карлово

Потомци на Освободителите на Кърджали  от 8 пехотен Стрямски полк ще се поклонят на 10 юни пред Монумента в Градската градина. Хора от различни поколения ще поднесат венци и цветя от името на кмета на Карлово и обществеността. Осми пехотен стрямски полк е бил в състава на Хасковския отряд и имената на загиналите освободители са изписани на паметника.

  Инициативата за посещението е на Общинската организация на Съюза на офицерите  и сержантите от запаса и резерва.Това съобщи за Кърджали бг вести нейният секретар о.з.майор Стефан Груев.

 Карловци ще представят и кратка поетична програма ,посветена на Апостола на Свободата Васил Левски. Учениците Димитър Нанков; Божидара Бодрова и Никола Събев ще рецитират стихове на Иван Вазев; Христо Ботев и Матей Шопкин. Програмата е предвидено да се състои в манастирския комплекс „Успение на Пресвета Богородица” в кв.Гледка,като домакин ще бъде отец Боян Саръев.

Карловци ще посетят и манастирският комплекс „Св.Йоан Предтеча”. Църквата тук е възстановена по проект на карловеца арх.Боян Козупов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини