Пробация за незаконния търговец с брадвата, заканил се с убийство на полицаи

Изображение 1 от 4

    9 месеца пробация получи 43-годишният Мирослав Желязков, който с брадва се закани с убийство на полицаи, отишли на проверка по сигнал за незаконна търговия в дома му в хасковското село Брягово.

    За размера на наказанието беше сключено споразумение между прокуратурата и адвокатката на подсъдимия, което беше одобрено от съдия Гроздан Грозев от Районен съд – Хасково днес. Така присъдата по бързото производство беше произнесена 4 дни след случката.

    На 15 май 2023 г. двама униформени отишли до къщата на Мирослав в Брягово и установили върху рафтове големи количества хранителни и нехранителни продукти с цени върху тях, гласеше съобщението от Областната дирекция на МВР - Хасково. Намерени са и 6400 къса безакцизни цигари. За проверката пристигнали и служители на Областната дирекция по безопасност на храните. Мъжът признал, че продава стоката, но след като разбрал, че ще бъде санкциониран, станал агресивен, започнал да заплашва проверяващите и тръгнал с брадва срещу полицаите. Последвало е задържането му за 24 часа по стартиралото бързо производство.

    По време на делото днес Мирослав заяви, че не е извършвал нерегламентирана търговска дейност, въпреки че случи споразумени с прокуратурата за повдигнатото му обвинение. Той заяви, че ще има продължение по случая, но отказа да конкретизира какво точно. Оплака се от полицейски произвол и показа рана на главата си. Стана ясно, че на мъжа са били поставени белезници, но той отишъл до тоалетната и успял да ги пререже и са били повикани допълнително полицейски екипи.

    Прокурорът по делото Зорница Проданова заяви, че наложеното наказание не е малко и уточни, че подсъдимият е с чисто съдебно минало. Поясни, че по закон е предвидено наказание до 6 години затвор, но няма предвиден долен минимум и то може да бъде заменено с пробация.

    За следващите 9 месеца на Мирослав бяха наложени две пробационни мерки - „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ 2 пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“.

    Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Df
      df
      29 -8
      10:51, 19 май 2023
      Тоя е за затвора. Вижте му само мазната, нагла мутра.
    • 2
      Дф
      дф
      30 -5
      10:52, 19 май 2023
      Типичен селски тарикат.
    • 3
      Ге
      гефа
      13 -10
      18:30, 19 май 2023
      много си е прав човека.ОТ какъв зор ще ми влизаш в къщата да ми държиш сметка ,аз колко кила патланджани и домати имам!???
    • 4
      Ве
      Вера
      11 -5
      21:19, 19 май 2023
      Добре де,човек в собствената си къща не може ли да си направи склад с храна!Щом не е дрога или оръжие,или нещо забранено от закона,какъв е проблема.Може да си купи 100 бутилки с олио,какъв е проблема.
    • 5
      Не
      Непукиста
      6 -5
      01:11, 20 май 2023
      Ми продавал е безакцизни цигари без касов апарат без разрешително за продажба и сега има и закон за спекулата.
      Но само за това че е заплашил с брадва трябва минимум 3 години ефективна присъда.
      Г-жа прокурора адвокат ли е на подсъдимия или прокурор!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини