Гимназия по туризъм изпрати абитуриентите на випуск 2023

На 16 май 2023г. зрелостниците от випуск 2023 г.в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ прекрачиха за последен път прага на любимото си училище. Емоционално, вълнуващо, носталгично- ето такова бе настроението на днешното тържествено изпращане на абитуриентите. Развълнувани и с малко тъга в очите зрелостниците чуха последния школски звънец и изпълниха двора на гимназията, в която прекарваха пет наситени с прекрасни преживявания години.
Тържеството протече в присъствието на ръководството на гимназията, учители, гости и много родители, дошли да споделят радостните мигове с децата си. Зрелостниците бяха приветствани от инж. Марияна Стратиева - директор на гимназията и от г-жа Мария Кирекчиева, която прочете поздравителен адрес от името на Областния управител. Приветствие и благодарности към целия педагогически колектив отправи г-жа Елена Сингх – родител на абитуриентка.

Събитието бе уважено от г-жа Мариела Попова – директор на ПГ по икономика „Алеко Константинов“ – Кърджали, Вилияна Калитвенцова - експерт в Областна администрация, г-жа Таня Найденова- председател на Обществения съвет към ПГ по туризъм.

Красимир Караасенов, ученик от VIIIа клас поднесе поздрави от името на учениците пожела попътен вятър на всички зрелостници..

С високото отличие на учебното заведение – „Млад Златаровец“ тази година бе наградена ученичката Йорданка Маркова от XIIб клас. Тя се обърна с емоционално благодарствено слово от името на зрелостниците към присъстващите, в което сподели своите искрени чувства на благодарност и уважение към любимите учители и незабравимите мигове от училищния живот.

Наградени със „Златаровски лист“ бяха всички зрелостници, показали високи резултати в учебната и извънучебна дейност и участвали активно в дейности, издигащи престижа на гимназията.

Гостите на тържеството се насладиха на изпълненията на мажоретен състав на гимназията и фолклорно – танцов състав.

В присъствието на развълнуваните родители абитуриентите се сбогуваха с училището,което пет години бе техен ориентир в усъвършенстването на избраните професии и поднесоха цветя в знак на благодарност на любимите учители.

Тържеството приключи с кръшно българско хоро, в което се включиха абитуриенти, учители,  ученици, родители и гости.

Екипът на гимназията поздравява всички абитуриенти с пожелания за здраве и успешна реализация в живота, който ще поемат след завършване на средното си образование! Нека винаги да ги съпътства любопитството към непознатото и стремежът към нови постижения в личен и професионален план!
НА ДОБЪР ЧАС!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини