Започна пръскане срещу кърлежи в Кърджали

  Започна пръскане срещу кърлежи в Кърджали.Първо се третират зелени площи в детски градини и училища.На покъсен етап ще се пръскат паркове и междублокови пространства.Това съобщи за Кърджали бг вести Есра Юмер,главен специалист в Общинска администрация.За сега няма сигнали за ухапани,подчерта тя.

 Управителят на общинската фирма „Озеленяване,благоустройство и чистота”Раид Идриз заяви от своя страна,че пръскането на зелени площи за кърлежи е предшествано от косене.То ще приключи до края на месеца.Трябва да са високи температурите ,за да бъде ефективно пръскането,отбеляза Раид Идриз.

Проблемът тази година е, че трябва да има 2-3 сухи дни, за да е ефективна обстановката. Заради дъждовете тревите израснаха, а това са идеални условия за разпространението на кърлежите. Те усещат от близо километър издишвания въглероден окис от хора и животни. Хората са странични в тази верига, но при подходящи условия, особено когато сме били сред природата, трябва да се проверяваме внимателно и кърлежът да бъде отстраняван внимателно, със защитена ръка, подчерта главния здравен инспектор  доц. Ангел Кунчев.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини