Специална церемония в тържествената зала на Минната дирекция за зрелостници от ГПЧЕ „Симеон Радев“

Изображение 1 от 6

    На специална церемония в тържествената зала на Минната дирекция зрелостници от ГПЧЕ „Симеон Радев“ получиха своите немски езикови дипломи, издавани от Постоянната комисия на министрите на образованието и културата на Федерална Република Германия – DSD II. Абитуриентите са положили успешно изпит за дипломите, които са най-високата степен на езиков сертификат по немски език, необходима за следване във висше учебно заведение в немскоговоряща страна. Гости на събитието бяха кметът на община Перник Станислав Владимиров и областният управител Людмил Веселинов.
    „Развълнувана съм, че за 16-и път ГПЧЕ „Симеон Радев“ връчва немски езикови дипломи на свои ученици. Днешният ден е празник на цялата общност на езиковата гимназия, но най-вече на нашите абитуриенти, които положиха много труд през изминалите пет години и стигнаха до финала“, каза директорът на училището Теменужка Крумова. Тя благодари и на преподавателите, подготвили учениците за този важен момент за тях.
    Кметът Станислав Владимиров се обърна към зрелостниците и им пожела да бъдат здрави, дръзновени и да се уповават на знанията и уменията, които са получили в ГПЧЕ „Симеон Радев“. „Изминалите пет години несъмнено са ви донесли много емоции. Натрупали сте знания, които ще ви дадат един огромен хоризонт, но имам мечта да бъдете строители на съвременния Перник и колкото се може повече от вас да се реализират в родния ни град“, каза още Владимиров.
    Областният управител Людмил Веселинов поздрави учениците, пожела им успехи и ги призова да следват мечтите си и да постигнат целите, които са си поставили.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини