Пътните знаци са на мушка през укиенда,две катастрофи ги поразиха

Три са пътните произшествия през последните три дни в областта, няма пострадали. На главния път в района на село Лозенградци 22-годишен водач на товарен „Ивеко“ се блъснал в крайпътен знак. Край село Мост 44-годишна с „Хонда“ загубила контрол над управлението и се блъснала в пътен знак. По пътя Кърджали-Момчилград 31-годишен водач на „Шкода“ преминал върху камък и от това били нанесени щети на колата. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

. Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество. На 12 май малко преди 14 часа в Кърджали бил проверен 34-годишен водач на „Фолксваген“. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети кръвни проби за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

 780 моторни превозни средства са били проверени в хода на специализирана операция на територията на областта с цел ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, контрол на водачите за спазване на скоростните режими, за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества. 387 са констатираните нарушения, от които 136 са заснетите клипове за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове. Съставени са 24 акта и 227 фиша по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини