Младите журналисти на ОДК представиха осмото издание на вестник „Приятели плюс“

Представяне на тазгодишното издание на ученическия вестник „Приятели плюс“ се състоя днес в Общински детски комплекс. Вестникът се подготвя от младите журналисти и фотографи с ръководители Марияна Бекриева и Антония Грозева и се печата като част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали.

   Златка Пеньова, директор на ОДК и Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ“ припомниха историята на съвместната им дейност и представиха отделните рубрики в осмото издание на вестника.

   Авторите на журналистическите текстове и младите фотографи разказаха за отделните интервюта и статии и представиха героите на своите материали. В залата присъстваше младата надежда на Клуба по спортна аеробика в Кърджали - Елица Тодорова,  класирана на Първо място в националния турнир „Купа АМД“ и Първо място в Държавното отборно първенство. Тя разказа за емоциите, които й носи спорта, за последните си успехи и за целите, които си поставя в спорта и в учението.

   Сред гостите бяха и младата художничка Сузан Исмаил от Школата по изобразително изкуство „Палитра“ към ОДК с нейния ръководител Севинч Еминова. Сузан разказа за своите рисунки, за наградите си и за любовта си към рисуването.

„Приятели плюс“ представи и 12-годишната история на Школата за модерни и спортни танци с ръководител Нина Тодорова, с нейните талантливи танцьори, участия и постижения. В изданието се разказва още за носителката на втората стипендия „Джими“ Александра Иванова, за американеца Джак Корби, преподавател в ЕГ „Христо Ботев“, за  Ателието по творческо писане и известния писател и преводач Азиз Шакир – Таш и за спечеления проект на ОДК за модернизиране и оборудване на Кабинета по изобразително изкуство.

Месецът на Америка се организира от Дружество „Приятели на САЩ“ за 13 път със съдействието на община Кърджали и посолството на САЩ.

Това съобщиха от ръководството на ОДК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини