Живущите в „Младост“ в протестна готовност, настояват да се реши проблема с паркоместата на Синята зона в комплекса

Изображение 1 от 3

    Две са предложенията на живущите в комплекс „Младост“ по отношение на Синята зона: Да се увеличат паркоместата, тъй като в момента няма достатъчно такива и те са принудени да паркират върху тротоарни и зелени площи или да бъде премахнато платеното почасово паркиране в комплекса.

    „Пет месеца след срещата с общинското ръководство няма решение на проблема със Синята зона в комплекс “Младост“. Единственото такова бе да се сложат знаци за платено почасово паркиране и да започнат да се налагат глоби на хората. Ние не знаем все още кои и колко са обособените места в комплекса. Има само една табела, но няма маркировка, която да обозначи местата. В същото време част от хората, въпреки че имат абонаменти по местоживеене са били глобени затова, че паркират тук“, коментира Иван Гинев.

    „Според разпоредбите на ЗУТ и Наредба №7 от 2003г. за правила и норми за при изграждане на територията, прилежащата площ е обективно необходимо пространство около блоковете за обслужване на жилища в двата блока. Тук обаче се допуска да стане общински паркинг, да паркират случайни хора ,когато според Закона за управление на етажната собственост тези прилежащи площи са за собственици на жилищата. С две думи тук не трябва да има Синя зона и да се плаща за нея“, е мнението на Веска Димитрова.

    „Ами нека асфалтират тротоарните площи и тогава да взимат такси. Ние сме 200 апартамента, а в прилежащите площи като ул.“Генерал Делов“ има само 24 места“, коментира друг.

    Твърдят, че ако общината не намери разрешение на проблема ще преминат към протестни действия.

    Според Шенай Мехмедали управител на общинската фирма „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“, „Паркоместата около комплекса са достатъчни. Синята зона не гарантира паркомясто под домовете на всеки. В прилежащите улици като „Генерал Делов“, „Сан Стефано“, „Металург“ и обособените наскоро места до ученическите общежития са с достатъчно капацитет. Не можем да превърнем двора на комплекса в паркинг. Освен това никой от живущите в „Младост“ не внесе предложение на общественото обсъждане по темата“.

    Текст и снимки:Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини