Две катастрофи през почивните дни, за радост без пострадали

Две са пътнотранспортните произшествия в областта, няма пострадали. На 28 април около 1 часа по пътя от Кърджали към Момчилград 19-годишен водач на „Опел“ загубил контрол над управлението, колата напуснала пътното платно, ударила се в скат, върнала се обратно на пътя и се блъснала в мантинела. Около 20,30 часа на 30 април по пътя от село Търна към село Чернигово 19-годишен водач на „Тойота“ загубил контрол над управлението, автомобилът се ударил в скат, след което се преобърнал на пътното платно. Водачите са тествани за алкохол, резултатите са отрицателни. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Крумовград за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотици и алкохол. На 1 май около 1 часа в Кърджали за проверка бил спрян лек автомобил „БМВ“ с 23-годишен водач. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин. Взети са били проби за химически анализ. Същия ден около 21 часа в Крумовград полицейски служители извършили проверка на 58-годишен, който се придвижвал със „Сеат“. Тестът за алкохол на водача отчел 1,63 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, на била отказана проба за химически анализ. Двамата водачи са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления.

          97 моторни превозни средства, 298 лица и 14 игрални зали са били проверени при специализирана операция на територията на Районните управления в Кърджали, Крумовград и Кирково. 253 са констатираните нарушения на ЗДвП. Съставени са 8 акта, 42 фиша, заснети са били 203 клипа за превишена скорост на територията на РУ-Кирково, за които ще бъдат издадени електронни фишове. В хода на операцията полицейски служители от РУ-Кърджали установили незаконен улов на 31 кг риба. Служители на Териториалната структура на ИАРА иззели рибата и съставили акт за административно нарушение.

Екип на РСПБЗН-Кърджали загасил запалени отпадъци в контейнер в града след подаден сигнал на 30 април в 19,45 часа. Трима огнеборци от пожарната служба в Джебел потушили запален комин на жилищна сграда в града около 22,20 часа на 1 май. Няма материални загуби при пожарите.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини