Изложба „Урбанистични дантели“ подготвя художничката Силвия Михайлова в Перник

Изложба „Урбанистични дантели“ подготвя художничката  Силвия Михайлова в Перник , съобщиха организаторите от художествена галерия „Кракра“. Експозицията е посветена на Деня на Европа и ще покаже 15 картини от красиви европейски градове, каза пред БТА авторката. Посетителите ще се докоснат до потайностите на Рим, Париж, Венеция, Созопол и София. Художничката е използвала смесена техника – акрил и масло, има и рисунки.

Силвия Михайлова е родена и живее в Перник. Завършила е  Педагогическия колеж в  Дупница и  СУ „Св. Климент Охридски“ . Работила е като  експерт по изобразително изкуство към Министерството на образованието и като преподавател по история на изкуството към СУ „Климент Охридски“ в  Перник.

От 1996 г. е член на Представителството на Съюза на българските художници в Перник. Работи в областта на рисунката и живописта. Редовно участва в национални изложби, както и в международни пленери в България, Северна Македония и Сърбия, както и в Регионалната изложба „Струма“ в Перник, Кюстендил и Благоевград.

„Урбанистични дантели“ е шестата й самостоятелна изложба.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини