Британското разузнаване: Русия продължава "да налива" ресурси в Донецка област, макар и с минимален ефект

Русия продължава да дава висок приоритет на осигуряването на ресурси за операциите в Донецка област, включително в градовете Мариинка и Адвеевка, изразходвайки значителни средства с "минимален ефект", се казва в ежедневната сводка на британското министерство на отбраната в "Туитър", цитиран от ДПА.

През последната седмица Русия изглежда е засилила атаките в района на град Мариинка, който се намира на двайсетина километра западно от град Донецк. За Мариинка се водят боеве от 2014 г. и той е "до голяма степен разрушен", се казва в сводката на министерството. Градът е важен транспортен възел, тъй контролира подходите към Донецк, а там се намира и ключовата магистрала Н15.

Донецк е най-големият град в областта, която подкрепяните от Москва сепаратисти провъзгласиха за независима народна република. Междувременно Москва анексира областта в нарушение на международното право.

Британското министерство на отбраната публикува ежедневни сводки от февруари миналата година, когато започна руската инвазия в Украйна. Русия обвинява Лондон в дезинформационна кампания, но за британското правителство сводките са средство да контрира версията на Москва за развоя на събитията. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини