Елизабет Втора смятала, че любовта на Хари към Меган замъглява преценката му

Покойната кралица Елизабет Втора е смятала, че внукът й принц Хари е "толкова погълнат" от любовта си към Меган, че това "замъглява преценката му", става ясно от нова книга, цитирана от Пи Ей мидиа/ДПА.

Кралицата също така наредила библиотеката в имението Сандрингам да бъде проверена за подслушвателни устройства през 2020 г. преди кризисната среща за "Мегкзит" - тя е била доста загрижена за опазването на личния живот при решаващия разговор с Хари, твърди авторът на книгата Робърт Джобсън.

В "Нашият крал" ("Our King"), разпространена с вестник "Дейли мейл" вчера, журналистът разкрива как принцесата на Уелс - Кейт, е смятала за "почти непоносима" съвместна разходка с Хари и Меган след смъртта на кралицата. Пред високопоставен служител в кралския двор тя казала, че публичната демонстрация на единство "е едно от най-трудните неща, които някога трябваше да направя", тъй като двете семейства не са в добри отношения.

Уилям, Кейт, Меган и Хари поздравиха хора, събрали се пред замъка Уиндзор два дни след смъртта на Елизабет Втора през септември миналата година.

Разривът между братята и скандалното интервю на херцозите на Съсекс пред Опра Уинфри с обвиненията в расизъм срещу неназована кралска особа, както и твърденията, че Меган не получила помощ и Кейт е разплакала съпругата на Хари, предизвикаха смут в месеците и годините преди смъртта на кралицата.

Чарлз - тогавашният принц на Уелс, и Уилям решиха, че не могат да рискуват да останат отново насаме с Хари след интервюто пред Опра през март 2021 г., пише Джобсън.

Преди това Чарлз спрял да приема обажданията на по-малкия си син, а когато херцозите на Съсекс се преместиха в Калифорния, Хари го ругаел и многократно искал пари, сочат още твърденията. 

Покойната кралица Елизабет Втора, силно привързана към внука си Хари, била уморена от неговите изблици и от "изпълнените с напрежение разговори между Хари и брат му, които понякога се водели в нейно присъствие", казва авторът.

Според Джобсън, след като Хари и Меган започнали публично да критикуват монархията и членовете на семейството, "кралицата беше откровено озадачена от поведението на двойката и го определи като "доста лудо".

“Тя смяташе, че внукът ѝ е "толкова погълнат" от любовта към съпругата си, че това "замъглява преценката му".

През 2020 г. кралицата решава, че присъствието на Меган на срещата в Сандрингам чрез видеовръзка "не е необходимо", тъй като Хари ще я представлява.

След смъртта на Елизабет Втора, принц Хари разкри още за проблемните си отношения с кралското семейство в противоречив документален филм на Нетфликс и в автобиографията си "Резервен" ("Spare").

Все още не е ясно дали херцозите на Съсекс ще присъстват на коронацията на крал Чарлз Трети следващия месец, въпреки че крайният срок за потвърждение на изпратената покана вече изтече, отбелязва ДПА.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини