Официално от РИК: 4 мандата за ДПС и 1 за ИТН в 9 МИР

Четирима депутати от ДПС и един от ПП „Има такъв народ“ е разпределението на база обработени резултати от изборите на 2 април в петмандатния избирателен район – Кърджали, показва справка в сайта на Районната избирателна комисия.

Според листите на тези две партии, в 49-о Народно събрание Девети Многомандатен избирателен район (МИР) ще бъде представляван от Мустафа Карадайъ, Елван Гюркаш, Байрам Байрам и Адлен Шевкед от ДПС, като се очаква водачът и лидер на партията да влезе като депутат от Шумен и да отстъпи мястото си в Кърджалийско на петия в листата – Павлин Кръстев.

Петият депутат – от ПП „Има такъв народ“ според кандидатските листи, се казва Цветан Предов.

БТА припомня, че на предсрочните парламентарни избори на 2 април Движението за права и свободи получи подкрепа на 70,18 процента от гласувалите в региона или 47 433 гласа. Подкрепата за ПП “Има такъв народ“ бе 0,95 на сто или от ИТН излъчват депутат с 644 гласа.

Право на глас в област Кърджали на изминалите парламентарни избори според избирателните списъци имаха 261 440 избиратели, като 70 117 от тях отидоха до урните. Изборните резултати в избирателния район отредиха първото място на ДПС. Втори по резултат бяха от ГЕРБ - СДС с 10,79 процента. Трети се наредиха КП „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 8,56 процента. Четвърти и пети изборните резултати определиха КП „БСП за България“ и ПП "Възраждане" с подкрепа от 3,62 и 3,45 процента. ПП “Има такъв народ“ бе шеста по подкрепа.

БТА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини