20-годишна катастрофира с "Ауди" на път за Ардино,причината-самонадеяност

Две са пътните произшествия вчера в областта, без пострадали. Около 18 часа след разклона за село Ленище по пътя Кърджали-Ардино 20-годишна с лек автомобил „Ауди“ загубила контрол над управлението, колата напуснала пътното платно и се блъснала в бордюри и скат. Екип на РСПБЗН-Ардино обезопасил катастрофиралия автомобил и почистил мястото на произшествието от разлято гориво. Около 17 часа между селата Жинзифово и Чифлик 19-годишен с „Ауди“ предприел завиване наляво, без да се съобразява с другите участници в движението и се ударил в неправилно изпреварващ го товарен „Форд“. Водачите от двете произшествия са тествани за алкохол, резултатите са отрицателни. Съставени са актове по ЗДвП.

Нерегистриран автомобил е бил установен от полицейски служители на РУ-Кърджали. 56-годишен водач на „Мерцедес“ бил спрян за проверка в Кърджали. При направена справка станало ясно, че колата е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП поради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случая е образувана проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Малко след 12 часа на изхода на Кърджали към Хасково 35-годишен водач на товарен автомобил „Волво“ с прикачено ремарке предприел маневра за завиване, излязъл извън платното и се блъснал в бетонна облицовка на канавка. Направеният тест за алкохол отчел 1,63 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

 Незаконен превоз на животни е бил установен в хода на специализирана операция на територията на РУ-Момчилград вчера. Полицейски служители спрели за проверка товарен „Мерцедес“, управляван от 33-годишен, който не представил необходимите документи за превозвано домашно животно. Служител на Областната дирекция по безопасност на храните съставил акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини