Задържаха в Кърджали председател на подвижна избирателна секция, попълвал бюлетини от името на избиратели

Изображение 1 от 3

    Полицията в Кърджали задържа 45-годишният Бирол Юсеин след сигнал, че като председател на подвижна избирателна секция е попълвал хартиени бюлетини от името на гласоподавателите. Той е имал и предварително подготвени бюлетини,твърдят политически опоненти.Както Кърджали бг вести първи писа политическа партия сезира Районната избирателна комисия за нарушения в подвижна избирателна секция №163. Според полицията Бирол Юсеин е упражнил контролиран вот, пренасял бюлетини, попълнени с негово съдействие от домовете на трудноподвижни избиратели до буса , в който се е намирала урната за гласуване.

    Сигналът срещу Бирол Юсеин е подаден от кандидат за народен представител от Девети кърджалийски многомандатен район. Предоставени са и аудиозаписи на агитация в полза на определена политическа сила.

    Атанас Чотров от полицията коментира пред медиите, че има задържан на 45 години. Издирва се и второ съпричастно лице след подаден сигнал за това, че в подвижна секция бюлетините се попълват от друго лице вместо от избирателите. В тази връзка сме образували досъдебно производство за упражнено влияние за гласуване от определена политическа партия. Към момента текат процесуално следствени действия, тече разследване.

    При влизането си в сградата на полицията в Кърджали, задържаният отрече да е агитирал или да е попълвал бюлетини на други лица.

    Кърджали бг вести

    Снимки:еТВ

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини