644 автомобила бяха проверени в специализирана операция, 155 са констатираните нарушения

644 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта за ограничаване на тежките пътни произшествия и контрол на водачите за спазване на скоростните режими, за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества. 155 са констатираните нарушения, за които са съставени 11 акта и 144 фиша по ЗДвП.

Три нерегистрирани моторни превозни средства са били установени при проверки от полицейски служители в Кърджали и Момчилград. Водачите са се придвижвали с автомобили със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случаите са започнати проверки по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Пътнотранспортно произшествие с два товарни автомобила е станало около 6,30 часа вчера на главния път в района на село Лозенградци. Няма пострадали. 43-годишен водач на „Мерцедес“ блъснал движещ се пред него „Мерцедес“, след което напуснал мястото на произшествието, без да уведоми контролните органи. Установен е бил 40 минути по-късно. Водачът е бил транспортиран от екип на Филиала на спешна помощ в Кирково в Кърджали, където е бил изпробван за употреба на алкохол и наркотици. Тестовете са с отрицателни резултати. Катастрофата е обработена по административен ред с акт по ЗДвП. Екипа на РСПБЗН-Подкова почистил мястото от разлято гориво.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини