Централният пенсионерски клуб се възражда, въпреки че редиците на членовете му оредяха по време на пандемията

    Централният пенсионерски клуб в Кърджали се възражда,въпреки, че редиците на членовете му оредяха наполовина по време на пандемията. Клуб №1 бе затворен близо две години заради коронавируса.  За това време членовете му се стопиха от 119 на 56. Въпреки това обаче пенсионерите не губят дух и изпълват залата му с живот.

       Членовете на клуба посрещнаха с тържество Първа пролет. Канят се за банкет и на Великден.Още от сега мислят за яйца и козунаци. Ще отбележат с мекици Рамазан Байрама.

     Отговорникът на клуба Георги Милев споделя, че той е възроден благодарение на кмета инж.д-р Хасан Азис. Извършва се ремонт. Назначена е служителка,която се води на щат към Общината. Пенсионерите се надяват на нов телевизор и хладилник.

      Много ни помага и общественичката Теодора Каракостова, подчертава Георги Милев.

      Той изразява благодарността на възрастните хора към спонсорите на клуба. Сред тях са Петко Борисов;Георги Петров и Митко Димов.Тримата са дарили средства,за да могат пенсионерите да отпразнуват Първа пролет.

     Настроение не липсва. Членовете на клуба са си сформирали оркестър. В него свирят  Тончо Стоянов на акордеон; Икбал Берк на китара и Георги Милев на тъпан. Изпълняват стари градски песни.

      Има членове на клуба, които повче от две десетилетия го посещават. Някой го правят от страст към шаха и белота,други просто за пият по кафе.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини