Ботевци решават финансови задачи за отличен

Шестима възпитаници на ЕГ „Христо Ботев“-Кърджали  са в топ десет на най-добрите в състезанието по финансова грамотност

Финансова грамотност на национално равнище. Това е изводът за младите математици от ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, които за поредна година се представиха отлично. На 18 март 13 ученици от Гимназията участваха във финалния кръг на  състезанието „Финансова грамотност“, което се проведе в град Пловдив. Надпреварата е включена в националния календар за състезания, олимпиади и конкурси на образователното министерство и се радва на висок интерес от страна на възпитаници на математически гимназии от цялата страна.

Отлично е представянето на възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали. Стефан Краев от 11Д клас, завоюва трето място в своята възрастова група и се нареди наравно със участниците от Софийската математическа гимназия. Достойно се представиха и учениците Есин Ахмед – 9Д с резултат шесто място, Алмира Емин -9А – седмо място, Сандрина Миланова - 10Д с резултат пето място, Едис Наим – 11Г – шесто място, Петко Тодоров – 11Г – седмо място, като всички преди тях в класирането, са ученици от елитни математически гимназии в страната. Учениците от ЕГ „Христо Ботев“ ежегодно участват в областните и националните кръгове на състезанието независимо от факта, че така наречените „задачки с парички“ са застъпени в много мака степен в учебното съдържание по математика.

Повод за професионална гордост са резултатите на състезателите от различни випуски. Всички те са с резултати, нареждащи ги в топ-10, което е постижение и доказателство, че ученици от езикови гимназии могат да се справят с нелеката материя на точните науки и математиката наравно с възпитаниците на СМГ и другите природоматематически гимназии в страната.

Честитим постигнатите резултати на учениците и техните учители и им пожелаваме нови успехи!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини