РИК в Кърджали се опитва да ограничи епидемията от „трайна неподвижност”, допуснати са само 39 подвижни секции

  РИК в Кърджали се опитва да ограничи епидемията от „трайна неподвижност” в Девети кърджалийски многомандатен избирателен район. Допуснати до извънредния парламентарен вот на 2 април 2023 г. са 39 подвижни секции. Документи за гласуване в тях до общините са подали няколко хиляди души. Броят е голям въпреки изискването за притежаване на телково решение. Оказва се,че то е достатъчно за да ти донесат урната на крака у дома. Практиката се наложи в смесените райони на вота през октомври 2021 г. Тогава можеше да се записва в подвижните секции и с бележка от лекар. Централната избирателна комисия преустанови тази практика. Това предизвика недоволство в ОС на Съюза на инвалидите в Кърджали. Лекари се оплакаха от проверки на полицията за фиктивни диагнози и медицински бележки.

  Най-голям брой подвижни избирателни секции са заявили в РИК общините в Кърджали и Ардино-по 9. В Крумовград са7; в Момчилград-6; в Кирково-4; Черноочене-3 и Джебел-1.

  В деветте подвижни избирателни секции в Община Кърджали са се записали 406 души с телково решение.

  Темата за „трайната неподвижност” стана актуална заради фиктивни диагнози, зад които стоеше контролиран вот в смесените региони.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини