35 фиша за паркиране в зелени площи на „Кенана“. Жалват се от коли по пешеходните алеи

    За навлизане на автомобили по пешеходните алеи в „Кенана“, сигнализира читател на Haskovo.net.

    Припомняме, че в най-големия хасковски парк все още тече ремонт за 1.1 млн. лева. В средата на септември миналата година започна преасфалтиране на голямата алея с дължина 2.5 км. Заради ремонтните дейности бяха премахнати огражденията и бетонните конуси, препятстващи навлизането на водачи към пешеходните зони. Бяха премахнати и повечето пейки, но след обновяване вече са възстановени на някои места. Предстои да бъдат монтирани и нови.

    "Вече алеята е с нова настилка и някои водачи си позволяват да навлизат с автомобили в пешеходната зона, при това с висока скорост, създавайки предпоставка за инциденти", разказа хасковлия, посещаващ парка. Заяви още, че през миналата седмица едва не бил прегазен от лек автомобил, чийто водач навлязъл с бясна скорост в пешеходната зона.

    Мъжът настоява за по-строг контрол от страна на компетентните органи или по-бързо възстановяване на огражденията, препятстващи водачите да навлизат в пешеходната зона.

    По случая отправихме запитване към Община Хасково, която е възложител на ремонта и под чиято „шапка“ са структурите КОРЗ и Общинска полиция, които имат правомощия да санкционират нарушители. От администрацията заявиха, че служители на общинска служба КОРЗ не са спирали да правят проверки на „Кенана“ и да санкционират нарушители. Само за февруари са съставени 35 фиша, които са предимно за паркиране в зелени зони.

    „За обезопасянаве на алеите за разходка на „Кенана“ и за спиране на нарушителите - са поставени кашпи за преграждане на алеите. Там, където са разместени, отново ще бъдат пренаредени“, информираха от кметството.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ra
      Rambo
      33 -7
      17:57, 13 мар 2023
      Пазача за какво седи там,каква му е функцията както и също на ямача има табели за обозначаване на мястото на разходка на домашни любимци защо не прави забележки
    • 2
      Гл
      Глоби?
      37 -11
      20:23, 13 мар 2023
      Някой да е чул да има глобени за разхождне на домашни любимци? !
      Където играят децата, там се разхождат и кучета :( На всякъде е оакано ..
      Обичам животните, но децата са по-скъпи от тях.
    • 3
      И
      И
      22 -5
      23:11, 13 мар 2023
      Няма охрана , няма пейки , няма фитнес уреди, няма тоалетни , няма питейна вода, какво има асфалт, голям ремонт , голям резил , защо няма колчета като преди , да не влизат колите , позор за кмета и неадекватното му оправление и изразходване , на средствата , асфалт върху асфалта ..
    • 4
      И
      И
      18 -4
      23:13, 13 мар 2023
      Позор и резил , асфалт върху асфалта , къде да пейките, кошовете, и в центъра няма пейки , обновявате ли ги , да изперете някой лев и да кажете че ще сложите нови ...долу позорния кмет ... Дечев.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини