Арестуваха в Узбекистан осъдения за двойното убийство пред "Соло" Илиян Тодоров

Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло" Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан, съобщава БНР.

Той е установен на летището в столицата Ташкент, когато е спрян заради съмнения за фалшив паспорт. Тодоров планирал да лети до Истанбул, но е арестуван.

След експертна оценка на снимки от Националния институт по криминалистика към МВР е потвърдено, че мъжът е именно изчезналия Илиян Тодоров. Предстои да бъдат изпратени документи за екстрадиция.

Припомняме, убийството бе извършено пред дискотека "Соло" през април 2009 г., когато 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния ни отбор по хокей, и 24-годишният Васил Александров бяха наръгани смъртоносно с нож. Пострадал беше и техен приятел, но той оцеля.

Илиян Тодоров изчезна малко след като Върховният касационен съд потвърди присъдата му в края на 2013 г., а именно доживотен затвор.

Той бе обявен за общодържавно издирване, като също и Интерпол се включи в издирването. Това стана, след като Тодоров не се яви за започване излежаване на наказанието си. Не бе намерен и на нито един от обявените от него адреси.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини