Гледането на стари хора в Кърджали е доходно занятие за мнозина, младите се хващат по социални програми, пенсионерите-на частно

  Гледането на стари хора в Кърджали е доходно занятие за мнозина, младите се хващат по социални програми, пенсионерите-на частно. В града са разлепени обяви на предлагащи услугата кърджалийци. Тя е търсена поради факта,че в старческите домове трудно се намират места. Проблем е и намирането на легла в хосписите за болни стари хора.

  След икономическата криза в Гърция, много наши медицински работници, които бяха се хванали да гледат възрастни хора там се върнаха в Кърджали. Те предложиха услугите си на мобилния хоспис в града. Преимуществото им бе,че могат да осъществяват и медицински манипулации в домашни условия. Постепенно почти всички започнаха да гледат възрастни хора,пряко договаряйки се с техните близки.

 Гледането на възрастни хора от наети лица е практика основно в Кърджали. В селата и махалите,те живеят самотно и разчитат на собствените си сили. Затова често в новините се съобщава за открити тела на самотници.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини