Отличната езикова подготовка в СУ "Отец Паисий“ изпрати 12 ученици на престижни състезания

На Националната олимпиада по английски език СУ „Отец Паисий“ ще бъде представено от Георги Миленов Димитров, ученик от 8. а клас, а единадесет ученици от СУ „Отец Паисий“ получиха максимален брой точки и ще участват в Националния кръг на международното състезание по английски език  „KANGAROO  GLOBAL  LINGUITICS“.

Георги Димитров от 8.а клас се класира сред най-добрите в страната и придоби правото на участие в Националната олимпиада по английски,получавайки 92.5 точки  от 100 възможни. Националният кръг на олимпиадата ще се проведе на  12.03.2023 г. в Първа езикова гимназия, гр. Варна. Там Георги ще се състезава с 31 ученици от страната в първа възрастова група (8. клас).Осмокласникът учи в паралелка „Хардуерни и софтуерни науки", за олимпиадата негов ментор  е  учителят му по английски език  Маргарита Стоева. Антонина Батурова е била преподавател на Георги до 7. клас в СУ„ Отец Паисий“, а нейните възпитаници  редовно печелят състезания и в гимназиалния курс.

Никол Димитрова от 3. клас, Изабела Петкова, Никол Колева и Есин Емин от 4. клас,  подготвени от учителя си Юлия Станкова; Никола Димов и Елия Накева от 5. клас, Есер Расим и Симеон Христов от 7. клас, подготвени от учителите си Антонина Батурова  и Гергана Николова; Емил Зидаров и Виктория Кавръкова от 8. клас, подготвени от Маргарита Стоева; Радост Колева от 9. Клас, подготвена от Мария Сабрутева; Рефик Тефик и Анита Храмова от 11. клас, подготвени от Милена Базлянкова и Неделчо Стаматов. Ученици и учители заедно защитиха името на своето училище в престижното състезание - 45 ученици са постигнали  над 90 точки, демонстрирайки отличната езикова подготовка, която СУ "Отец Паисий"дава.

Националното състезание по английски език, което Асоциацията на Кеймбридж училищата в България организира, е най-престижната проява на Асоциацията и нейна запазена марка. През годините състезанието се утвърди като едно от най -мащабните състезания по английски език, провеждано в България. Членството в Асоциацията дава  възможност на ученици да се изявяват на ежегодните състезания по английски език на национално ниво. Подготовката и участието в тези състезания допълнително мотивира учениците за придобиване на умения и знания, които да ги направят конкурентоспособни в съвременната учебна среда. На състезанията учениците имат възможност да комуникират с техни връстници от цялата страна.

Проверяването и оценяването на материалите от националния кръг се извършва от международния изпитен борд. Тестовите работи се проверяват от ОМР машини, което изключва елемента на субективност при проверката. Учениците с най-много точки  ще представят училището на Националния кръг на състезанието в гр. Казанлък на 11.03.2023г. Учебните заведения  ще получат информация за класираните ученици на първо, второ и трето място, както и за това кои ученици ще отидат на третия кръг – международен, през месец септември, на който да представят училището. Победителите ще бъдат наградени на грандиозна церемония по време на Кеймбридж ден.

Ръководството на СУ „Отец Паисий“ поздравява всички участвали в състезаниятапаисиевци и им благодари за показаните знания и умения, за отличната езикова подготовка и за достойното представяне на училището!

Пожелаваме успех на националните ни състезатели!

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини