Солидарността на кърджалийци спаси бедстващия Юри Ангелов, изписаха го в добро състояние от ВМА-София

Солидарността на кърджалийци спаси живота на бедстващия ни съгражданин Юри Ангелов. Кракът му гангренясваше и имаше реална опасност за живота му,ако не бе предприето спешно лечение от висококвалифицирани специалисти. Солидарността на кърджалийци впечатли съдовия хирург д-р Светлозар Марангозов и неговите колеги от Военно-медицинска академия в София, които положиха неимоверни грижи за Юри Ангелов.

Кърджалийци отвориха сърцата си за бедстващия съгражданин Юри Ангелов и за часове събраха необходимите средства за лечението на гангренясващия му крак. На 71-годишният Юри Ангелов му бе отказвано лечение поради липсата на здравни осигуровки за последните 4 години. Бездомникът бе обречен на смърт, ако кърджалийци не се бяха притекли на помощ по призива на председателя на ОС на Съюза на инвалидите Шенай Бекир. След публикация  в сайта Кърджали бг вести десетки кърджалийци от страната и чужбина се обадиха за да предложат помощта си.При Шенай Бекир бяха депозирани 2260 лева. Шенай Бекир плати   здравните осигуровки,като сумата е 1617,90 лв. Веднага бе осигурен транспорт и Юри Ангелов бе закаран във Военно-медицинска академия в София и поет от д-р Марангозов. Той бе обгрижен като VIP-пациент след като медиците разбраха, че съгражданите на Юри Ангелов са се обединили за спасяването му.

  Вчера Юри Ангелов бе транспортиран на разноски на общината до Кърджали и веднага бе настанен в старчески дом,където ще получи адекватни грижи.От ВМА го изпратиха с лекарства за месец,докато му се осигури личен лекар,който да му ги изписва.

  Изключително сме благодарни на д-р Светлозар Марангозов и неговите колеги,благодарение на които Юри Ангелов е отново сред нас.Това сподели Шенай Бекир.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини