Четири катастрофи през уикенда в областта,блъснаха аварирал автомобил при Железник/снимки/

    Четири са пътните произшествия през последните два дни в областта с един леко пострадал. Не е констатирана употреба на алкохол при катастрофите. Между село Железник и Кърджали 40-годишен водач на „Фиат“ блъснал спрял вдясно поради технически проблем „Опел“. Водачът на фолксвагена е бил прегледан в Спешното приемно отделение и освободен за домашно лечение.Трафикт бе освободен благодарение на Пътна помощ Строй Арт.

    В Момчилград 18-годишен с „БМВ“  загубил контрол над управлението, блъснал се в еластична ограда и стълб за осветление, преминал в насрещното платно и се ударил в стълб за улично осветление и ограда. Екип на РСПБЗН-Момчилград почистил мястото на катастрофата от разлято гориво. В Кърджали 62-годишен водач на „Опел“ на мокър асфалт загубил контрол над управлението, колата се качила на тротоар и съборила две дървета. По пътя от село Карамфил към Момчилград 38-годишна с „Форд“ се блъснала в еластична ограда, като били деформирани около 12 метра от ограждението. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

    Моторно превозно средство без регистрационни табели било установено от полицейски служители от РУ-Момчилград. При направена проверка в Джебел на 54-годишен било констатирано, че на мотопеда, с който се придвижва, липсват регистрационни табели. Група „Охранителна полиция“ в РУ-Момчилград продължава работата по случая с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

     Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на автомобили след употреба на алкохол. На 25 февруари около 3 часа в Кърджали полицейски служители извършили проверка на лек автомобил „Мерцедес“ с 32-годишен водач. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 2,12 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Същия ден около 22,30 часа в областния град е бил проверен 23-годишен водач на „Фолксваген“. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 1,35 промила. Отказана е била кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали.

    Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

    Снимки:Яшар Алиосман

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини