Досъдебни производства срещу гръцки граждани, заловени при опит да пренесат закупена у нас дрога

Районна прокуратура Кърджали е образувала досъдебни производства срещу няколко гръцки граждани за притежание на наркотици. Същите са били заловени на границата при опит да пренесат закупената у нас дрога.

“Като образуваните досъдебни производства за държане на наркотични вещества са 10. Това са предимно гръцки граждани, които идват тук, закупуват наркотици и се опитват да ги изнесат , напускайки страната през ГКПП „Маказа“ и там на място са заловени“, съобщи районния прокурор Стоян Моневски на брифинг с медиите.

Предположенията са, че снабдяването с дрога става във вътрешността на страната.

“Върви операция на граничното полицейско управление и има данни, че лица от вътрешността на страната в тайници остават наркотици, които се вземат от гръцките граждани“, допълни още Моневски.

Що се отнася до досъдебните производства образувани за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, броят им е 179 . 55 са производствата за притежание на наркотици. Осъдените и санкционираните за шофиране след употреба на алкохол и наркотици са 160. От всички досъдебни производства за държане на наркотици, шест са срещу непълнолетни деца.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини