Пет катастрофи през уикенда, жена пострада на разклона за Момчилград

Изображение 1 от 2

    Пет са пътнотранспортните произшествия в областта през последните три дни с един пострадал. Две от катастрофите са след употреба на алкохол. 53-годишна с „Опел“ след отнето предимство се блъснала с „Форд“ на 17 февруари около 17,30 часа на главния път на разклона за Момчилград. Водачката е била транспортирана до Спешното приемно отделение и след преглед настанена за лечение. Взета е кръвна проба за химически анализ. Тестът за алкохол на другия водач е с отрицателен резултат. Образувано е досъдебно производство. Две са пътнотранспортните произшествия с животни на пътя. След разклона за село Груево 52-годишен с „Фолксваген“ ударил домашно животно в обхвата на пътя. Между селата Дружинци и Чакаларово 37-годишен водач на „Мерцедес“ блъснал крава на пътя. След отнето предимство на главния път в района на Момчилград 30-годишна с „Фолксваген“ ударила „Мерцедес“. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

    Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за пътнотранспортни произшествия след употреба на алкохол. 48-годишен водач на „Фолксваген“ се блъснал в стълб за улично осветление на 18 февруари около 22,20 часа в Крумовград. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 2,25 промила. Отказана била кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. На 17 февруари около 19,20 часа по пътя от село Конево към село Бяла поляна 65-годишен с „Опел“ се блъснал в ограда, след като загубил контрол над управлението. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,73 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

     757 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта за времето от 13 февруари до 19 февруари за контрол на леки и товарни автомобили и автобуси, на водачите за употреба на алкохол и наркотици и спазване на скоростните режими, за наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Констатираните нарушения са 372. Съставени са 46 акта 236 фиша по ЗДвП, заснети са 90 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

    Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

    Снимка:Мохамед Хабил

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини