Консултaнтска компания „Еко Глоуб”ООД отваря вратите за европейско финансиране на кърджалийски фирми

Изображение 1 от 4

      Консултантска компания „Еко Глоуб”ООД отваря вратите за европейско финансиране на фирми от региона.Компанията разполага със седем офиса в страната,многобройни партньори от експерти и консултира  фирми от областта.

      Визитката на „Еко Глоуб”ООД е лаконична: динамично развиваща се компания с над 10-годишна история с предмет на дейност консултиране, подготовка,изпълнение и отчитане на европейски проекти.Дружеството е вписано в публичния регистър на Агенцията за устойчиво енергийно развитие на Република България за обследване за енергийна ефективност и сертифициране на сгради ,както и за обследване на предприятия,промишлени системи и системи за външно изкуствено осветление.

      Компанията проведе в Кърджали семинар за популяризиране на новите програми  и процедури за европейско финансиране на бизнеса и възможностите,които се отварят пред кърджалийските фирми.Пред предприемачите в областта застанаха  адв.Биляна Тончева,прокурист на компанията и Айлин Къзълай,ръководителя на офиса в Кърджали.Срещата се превърна в диалог,като участниците получиха не само информация,но и безплатни юридически консултации,за своите бизнесидеи.

      Адв.Биляна Тончева съобщи,че тази година за бизнеса в България ще има 10 млрд.лева за устойчиво развитие по европейски програми.Отворени или пред отваряне вече са три процедури.Първата е за саниране на сгради,съпроводено с инсталиране на фотоволтаици; втората е за поставяне на фотоволтаици и батерии,които вървят в пакет и третата е за ресурсна ефективност, която предстои да бъде отворена до края на март за производствените фирми да могат да закупят машини. През април се очаква отваряне на процедура за безвъзмездно адаптиране в постковид условия.По първите три процедури грантовете са по 50%,а по третата 100%. Най-големи са те при санирането, като достигат до 1,5 млн.лв.Процедурите за саниране и фотоволтаици затварят през май-юни т.г.

      Това, което отличава работата на „Еко Глоуб” ООД от останалите консултански компании е коректността.Кореспондира се онлайн,като фирмите ,които имат идейни проекти и желание да кандидатстват за евросредства попълват въпросници.Отговорите се точкуват.Ако фирмата и проекта не набират необходимия брой точки,те получават указания да се откажат от бизнесидеята.”Еко Глоуб”ООД консултира само проекти,които имаш шанс да бъдат одобрени за финансиране и да бъдат осъществени.”Еко Глоуб”ООД подготвя проектите на фирмите и едва след одобрено финансиране поставя въпроса за заплащане на проектирането.Предварително хонорар не се взема.

      Това облекчава фирмите,защото те финансират проектите си и като бенефециенти получават европейското финансиране едва след реализацията на бизнесидеята.

      Консултанските дейности, писането и кандидатстването не се влиаят от политическата ситуация в страната и липсата на редовно правителство.

      Имаше много въпроси за внедряване на иновации.Голям бе интересът на преприемачи в туризма и производството, които се финансира приоритетно.

    Георги Кулов

    Платена публикация

    Телефони за връзка:адв.Биляна Тончева-0894 698 048

                                      Айлин Къзалай- 0897 874 074

                      

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини