Министър Демерджиев в Кърджали:Очакваме засилване на купуването на гласове на предстоящия вот!

Изображение 1 от 3

      Очакваме засилване на практиката на купуването на гласове на предстоящия вот. В Кърджали ще набележим превантивни мерки. Ще обсъдим и отчета на ОД на МВР и ще поставим задачи. Внесени са 6 преписки в Прокуратурата. Работи се по още две, но по-бавно заради големия брой свидетели. Това сподели пред журналисти в Кърджали служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

     Той каза, че се приемат отчетите на всички областни дирекции. На 22 февруари ще има национално съвещание. Поставени са задачи за активизиране на борбата с престъпността и намаляването на нейното равнище в страната.

    Работим с Главна прокуратура внимателно. Следим придвижването на нашите преписки. От Главна прокуратура правят обещаващи декларации, каза още вътрешния министър.

      Иван Демерджиев отбеляза, че се анализира информацията за новите петима българи, попаднали под ударите на закона „Магнитски“. Обобщените данни ще бъдат внесени в Прокуратурата. Събрана е допълнителна информация. Работи се и с други български граждани, за които се предполага ,че могат да попаднат под санкциите на „Магнитски. МВР се опитва да изпревари събитията ,а не да ги следва.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини