Кърджалийци отвориха сърцата си за бедстващия Юри Ангелов,във ВМА-София го приеха като VIP-пациент

      Кърджалийци отвориха сърцата си за бедстващия съгражданин Юри Ангелов и за часове събраха необходимите средства за лечението на гангренясващия му крак. На 71-годишният Юри Ангелов му бе отказвано лечение поради липсата на здравни осигуровки за последните 4 години. Бездомникът бе обречен на смърт, ако кърджалийци не се бяха притекли на помощ по призива на председателя на ОС на Съюза на инвалидите Шенай Бекир. След публикация в петък  в сайта Кърджали бг вести десетки кърджалийци от страната и чужбина се обадиха за да предложат помощта си.При Шенай Бекир бяха депозирани 2260 лева.Покъртително бе усилието на пенсионерката Н. Т.,която в студа прекоси Арда по Новия мост за да добави своя принос за спасяването на Юри Ангелов.Към сумата настоя да добавим и нейните пари нашата съгражданка Стела. Шенай Бекир плати още в понеделник здравните осигуровки,като сумата е 1617,90 лв. Веднага бе осигурен транспорт и Юри Ангелов бе закаран във Военно-медицинска академия в София и поет от д-р Марангозов. Той бе обгрижен като VIP-пациент след като медиците разбраха, че съгражданите на Юри Ангелов са се обединили за спасяването му. В продължение на два дни се правиха пълни изследвания. За съжаление новините не са особено обнадеждаващи. Хубавата новина е ,че нашият съгражданин ще бъде спасен. Проблемът е обаче,че в десния му крак има много запушвания на кръвоносни съдове.Подобна вече е и картината в левия. Той има болно сърце,което години наред не е лекувано. Не е изключено да се стигне до ампутация за да се спаси живота му.

      Медиците във ВМА били впечатлени от солидарността на кърджалийци,разказва Шенай Бекир. Тя сподели,че часове след публикацията й се обадил кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис, който пожелал да плати здравните осигуровки и отстъпил само след като разбрал, че сумата вече е събрана. Ангажирал се с помощ за лечението.Осигурил транспорт до София. Обадил се и хирургът др Асен Крачунов,като предложил безплатен преглед и насочване към добър съдов хирург. Нихат Хикмет пък предложи безвъзмездно кинезетерапия след операцията. Телефоните на Шенай Бекир прегряха след излъчване на репортаж по еТВ и показването му в канали на Ю Тюб и Тик Ток. Звъняха хора от цяла Европа,желаещи да приведат пари по банкова сметка.

     След като събрахме достатъчно средства,отклонихме предложенията на нашите съграждани.Ако лечението изисква допълнително пари,бихме апелирали за помощ отново,споделя Шенай Бекир.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини