Трансформират родилно отделение в Ковид сектор в болницата в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан направи оглед на приключилите ремонтни дейности на трансформираното АГО отделение в Ковид отделение в Многопрофилната болница за активно лечение

(МБАЛ) -Ардино. Заедно с него бяха още зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и управителят на фирмата-изпълнител.Тук беше и управителят на лечебното заведение д-р Гюнер Осман.

Община Ардино в качеството си на партньор на Министерството на здравеопазването участва в изпълнението на проект „Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакции при кризи“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Основната цел на проекта бе укрепване на капацитета на здравната система  и на готовността на болничната мрежа за своевременна и ефективна реакция при възникнали кризи. Подменени са съществуващите осветителни тела, освежени са болничните стаи, допълнително са обособени санитарни възли в помещенията. Прекарана е кислородна инсталация за нуждите на отделението, с което се цели създаването на по благоприятна среда за лекуване и работа на персонала.

Кметът инж. Изет Шабанзаяви, че МБАЛ-Ардиноще има модерно отделение с по-добри условия за лекарите и по-добро обслужване на пациентитес цел осигуряване на адекватна медицинска помощ.

От свое име и от името на целия колектив управителят на болницата д-р Гюнер Осман изказа най-искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета инж. Изет Шабан за реализирания проект.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини