Управителят на гръцката област Родопи гостува в община Кърджали

Изображение 1 от 2

    Областният управител  на област Родопи и зам.-губернатор  на  префектура Източна Македония и Тракия  в Република Гърция  г-н  Николаос Тсаликидис  гостува днес в община Кърджали и проведе работна среща с кмета д-р инж.Хасан Азис. Тема на разговорите бяха  възможностите за сътрудничество между двата района в областта на туризма, културата, икономическото развитие. Коментирани бяха отворените програми, финансирани от ЕС за трансгранично сътрудничество и по-конкретно програмата Европейска памет, по която  община Кърджали и област Родопи, Гърция могат да работят заедно за подобряване на качеството на предлаганите услуги за пътуване и отдих.

    Кметът припомни, че между побратимените общини Кърджали и Комотини има дълго и ползотворно сътрудничество, от 2001 г. насам са   реализирани   общи проекти в предсъединителния период  по  ТГС.

    Двамата се договориха  за организиране на среща между  експерти от двете държави, за да се уточнят параметрите на бъдещото партньорство по програма Европейска памет.

    Това съобщиха от Общинска администрация-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини