Кърджалиец-бездомник губи крака си,отказват му лечение ,заради липса на здравни осигуровки

    Кърджалиец-бездомник ще загуби крака си, защото няма здравни осигуровки за последните 4 години и му отказват лечение. От 2 месеца ходилото на Юри Емилов Ангелов гангренясва, но медици го връщат без да го лекуват.Юри Емилов ходи по мъките в усилие да спаси крака си.Посещава гостуващия съдов хирург д-р Плачков.Лекарят го кани в клиника в Пловдив, но като разбира,че е без осигуровки го връща.По същия начин реагират и в Университетска болница „Св.Георги” в Пловдив.

      Вчера председателката на ОС на Съюза на инвалидите в Кърджали Шенай Бекир отново го води на лекар. На частно. Преглежда го д-р Атанасов. Лекарят е категоричен,че ако до 10 дни кракът не се оперира, той ще трябва да се ампутира.

     От НАП съобщават,че дължимите от Юри Емилов здравни осигуровки са 1565,15 лв. Бездомникът не знае от къде да намери толкова пари. От Съюза на инвалидите призовават обществеността на Кърджали за помощ.

      Юри Емилов е на 71 години.Има основно образование.През годините е работил черна работа.Преди 4 години губи жената с която живее,а с това и общинското жилище,което е на нейно име.

      От тогава спи където намери. В последно време е в изоставена барака в Прилепци. Негов познат преди дни го приютява в гола стая в бл.34 в кв.”Възрожденци”. Няма отопление и баня.Само една електрическа крушка.

      Шенай Бекир му съдейства да бъде настанен в социално жилище на Община Кърджали. От август 2022 г.получава социална пенсия от 240 лева, с която разплаща вересиите по бакалиите. Пари за лекарства няма.

    Телефон за връзка с Шенай Бекир:0896 68 68 12

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини