Полицията проверява лекари издали медицински бележки на болни да гласуват в подвижни секции, инвалидите негодуват

  Икономическа полиция проверява лекари, издали медицински бележки на болни и немощни хора да гласуват на последните предсрочни парламентарни избори, което предизвика негодувание в Съюза на инвалидите. Причината е че медиците отказват категорично да дадат шанс на безпомощни хора да упражнят правото си на глас на предстоящия на 2 април вот. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на ОС на Съюза на инвалидите Шенай Бекир. В момента започва приемането на заявления за подвижните секции и мнозина се интересуват дали ще могат да упражнят правото си на глас,поради безпомощното си състояние. Шенай Бекир изрази недоволство,че на изборите ,които предстоят отново ще се допускат до подвижните урни само хора с решения на ТЕЛК и НЕЛК.Такова решение бе взето от ЦИК три дни преди последния вот. Така болни и безпомощни хора в хосписи и старчески домове без ТЕЛК и НЕЛК не бяха допуснати до подвижните урни.

 Самата Шенай Бекир е член в секционна комисия с подвижна урна. Споделя как възрастни и болни хора негодуват срещу ръководствата на институциите,че не са им осигурили право на глас.  Млада жена със счупен крак не успяла да гласува,защото живее на 8 етаж. Всичко това,защото не са били признати издадени от лекари медицински бележки за гласуване и хората не са били вписани в избирателните списъци. Сега медиците се разследват ,дали основателно са издали медицинските.

 За съжаление в селата на общината има случаи,които оправдават проверките.В медицинска бележка било записано,че приносителят се нуждае „от диетично хранене”.Това споделиха за Кърджали бг вести медици.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини